Activiteiten

Rondom Burgh-Haamstede heb je vele leuke activiteiten.
De leukste staan hieronder voor u op een rij!

Neeltje Jans

Een dag naar het leukste waterpretpark van Nederland? Bij Delta park Neeltje Jans kun je de hele dag genieten van zeedieren, spetterende attracties en verbazingwekkende exposities. Ook kun je er alles van de Deltawerken bekijken. 

Klimbos Zeeuwse Helden in Westenschouwen

Hoog boven de grond van boom tot boom met tokkelbanen, touwladders, wiebelbruggen en vele andere klimonderdelen. Er zijn zes verschillende en uitdagende parcours in het klimbos. Het is een leuke actieve beleving  voor het hele gezin. Voor jong en oud, en voor beginnende en gevorderde klimmers is het een gezellige, avontuurlijke en spannende dag uit!
Klimbos Westerschouwen aan Zee, 100 meter vanaf het Noordzeestrand.

Sportcentrum Westerschouwen

Op een prachtige locatie, vlakbij het strand, de boswachterij en natuurgebieden, ligt het moderne Sportcentrum Westerschouwen. Hier kunt u zich actief uitleven met diverse sporten, bowling en midgetgolfen. In de zomerperiode is er ook een kinderkermis.

Als u niet sportief bezig wilt zijn, kunt u genieten van een heerlijk kopje koffie op het zonnige terras, van een lekkere lunch in de bar of van een uitgebreide barbecue in het restaurant.

Aqua Mundo Port Zélande in Ouddorp

Een leuk zwemparadijs en voor ieder wat wils. Aqua Mundo is een tropisch zwembad met een enorm Water Playhouse voor leuke wateravonturen. Voor je adrenalinekick zoef je door de Turbo Tunnel of van de wildwaterbaan. Waterpret genoeg! 

Berkenhof Tropical Zoo

Wat een wilde beestenbende in Kwadendamme! Hier in Tropical Zoo kan uw kind het avontuur aangaan met reptielen, zoogdieren, vissen, vogels & meer. Daarnaast hebben ze een geweldig speelpark. 

Een leuke middag erop uit in de Zoo! Na een spannende dag, kan je hier ook heerlijk eten. 

De Burghse schoole

Het museum de Burghse Schoole is een authentiek schoolgebouw van rond 1845, dat karakteristiek is voor het dorp en waarin vele generaties Burghenaren onderwijs genoten. De schoole is in 1992 geopend als museum. Kom een kijkje nemen!

Plompe toren

Het landschap rondom de Plompe Toren oogt vredig en veilig, maar ooit was dat heel anders. De toren was honderden jaren geleden het middelpunt van het welvarende dorp Koudekerke, gelegen aan de Oosterschelde. Het dorp verdween, alleen de toren hield stand. Het is gelegen aan de Koudekerkseweg 12 in Burgh-Haamstede.

Watersnoodmuseum

De verhalen over Water, dat is waar dit museum over gaat. Verhalen over de Watersnood van ’53, over de wederopbouw, over de Deltawerken en verhalen over waterveiligheid. Steeds verteld door de mensen die het hebben meegemaakt. 

Streek & landbouwmuseum Goemanszorg

Aan de rand van Dreischor ligt het verrassende streek- en landbouwmuseum Goemanszorg. In dit museum krijg je een beeld van het boerenleven aan het begin van de vorige eeuw tot aan de jaren vijftig, toen de mechanisatie van de landbouw zijn intrede deed. Het is gelegen aan de Molen 3 in Dreischor.

“Aqua Mundo was een geslaagde dag!”

De kinderen hebben zich goed vermaakt in het leuke zwemparadijs Aqua Mundo. Ze waren niet weg te slaan.Bedankt voor de leuke tip!

- Miranda van Veen -