Omgeving

Hieronder vindt u een overzicht van interessante dorpjes en steden
in de omgeving van Burgh-Haamstede.

Renesse

Renesse, een gezellige toeristendorp in Zeeland. Renesse is bekend vanwege de vele activiteiten voor jong en oud in de zomer. Je kunt er van de zon genieten op het strand of op de terrasjes van Renesse. Voor de feestgangers zijn er veel barren, discotheken en pubs om uit te kiezen. Veel entertainment op loopafstand van elkaar.  Ieder jaar reizen vele toeristen naar deze kustplaats!

Zierikzee

Havenstad Zierikzee heeft een rijke historie en meer dan vijfhonderd monumenten in en rond de stad. Zierikzee had in het begin van de 15e eeuw al een belangwekkend silhouet met muren, poorten, kerken, toren en molens. Veel daarvan is nu nog te zien.

Ook is Zierikzee een stad waarin je goed kunt winkelen en waar de horeca rijk vertegenwoordigd is. Restaurants, grand-cafés en bruine kroegen, ze zijn er allemaal te vinden. 

Middelburg

Middelburg is de hoofdstad van Zeeland. Het is een monumentale stad met veel historische gebouwen. De stad heeft een rijke geschiedenis die je nog steeds in het huidige straatbeeld terugziet. De vele evenementen, winkels en horecagelegenheden, maken het een levendige stad. Waar ook de Zeeuwen zelf graag gaan winkelen of op een terras neerstrijken.

Goes

Goes is een stad op het schiereiland Zuid-Beveland. Voor een heerlijk dagje erop uit is Goes een leuke stad. De vele monumenten in de stad zijn de moeite waard om te bezichtigen. Meer dan 344 leuke winkels en horecagelegenheden. De stad is een must als je in Zeeland bent. Voor meer informatie over Goes, klik hier en laat je verrassen!

Domburg

Domburg: de mondaine badplaats en kunstenaarskolonie. Schilders Piet Mondriaan en Jan Toorop kwamen er speciaal voor naar de Walcherse kust. De plaats is al sinds jaar en dag bekend vanwege zijn gezonde lucht en bijzondere licht.

Veere

Historisch Veere is een plek waar je de geschiedenis letterlijk op straat vindt. Dwalend door de straten zie je de Schotse Huizen, waar in Hoogtijdagen de handel plaatsvond. De grote kerk is een van de kenmerkende gebouwen van de stad. Aan de imposante afmetingen kun je zien dat Veere vroeger een welvarende plaats was. De Campveerse Toren is nog een overblijfsel van de vroegere stadsverdediging.